Водещ приоритет в новата управленска програма на ГЕРБ е здравната

...
 Водещ приоритет в новата управленска програма на ГЕРБ е здравната
Коментари Харесай

Костадин Ангелов и В. Георгиев: Достъпна и всеобхватна здравна система е водещ приоритет на ГЕРБ-СДС

 _2024 izbori_v013

 

Водещ приоритет в новата управническа стратегия на ГЕРБ е здравната система да бъде налична и всеобхватна, особено внимание се обръща на дребните общини и отдалечените обитаеми места. Предвидено и планувано с съответни ограничения е развиване на телемедицината, съставяне на мобилни лекарски и зъболекарски екипи, на мобилни аптеки, също и нова система за ръководство на лекарствените артикули, с цел да няма проблеми с дефицита им.


Това разяснява проф. доктор Костадин Ангелов, лидер на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново и района, дружно с доктор Венцислав Георгиев – претендент за депутат от ГЕРБ-СДС от Павликени. Сред уговорките за града и общината акцент е подложен върху запазването и стабилизирането на болничното заведение в Павликени, нужна и на прилежащата община – Сухиндол.


Най-сериозните вложения Павликени и региона са направени точно при ръководството на Бойко Борисов и ГЕРБ. Списъкът е дълъг - градската пречиствателна станция за отпадни води с довеждащ колектор и прилежаща инфраструктура, обновеното Народно читалище „ Братство-1884 “, нови улици в град Павликени, главен ремонт на водопроводна мрежа в село Росица и на общински път Бяла църква – Росица, подмяната на част от водопроводите в Бяла църква, главен ремонт на църквата „ Рождество на Пресвета Богородица ”. Сред новите придобивки са съвременен закрит плувен басейн, освежен градски стадион, тенис кортове и фитнес площадки в четири обитаеми места. Милиони бяха вложени и в просветителна инфраструктура.

 

Проблемът с безводието в общината обаче продължава да бъде един от най-наболелите в района. Последното държавно управление (2017-2021) на ГЕРБ остави работещ механизъм и финансиране посредством ВиК-холдинга, който обаче „ Промяната “ прати в небитието. Така поради непредвидливост и несръчност се стигна до тежка обстановка с неразработени и неосъществени планове, а резултатът е, че осем селища в общината - Долна Липница, Върбовка, Димча, Недан, Лесичери, Батак, Сломер и Караисен, постоянно (някои - и постоянно) са на воден режим.


Спирането на строителството на Автомагистрала „ Хемус “ – също резултат от ръководството на Кирил Петков и Денков, директно визира стопанската система в района. Това забави по този начин нужния бърз достъп на производствата от района на Павликени към София, Велико Търново, Горна Оряховица и Варна, т.е. до летище, пристанище, жп терминал и други Свързването на Павликени с високоскоростния път Русе – Велико Търново би дало сигурен и бърз превоз на предприятията от района до Румъния и Турция. Политическите опити в последните години отложиха и строителството на обходния път край Павликени, който е извънредно значим за контролиране на трафика и отклоняването на тежките машини от града.


Друга грижа, касаеща цялата община, са напоителните канали и потреблението на вода от бент. „ Александър Стамболийски ”. Улесняване на процеса с стартирането на водата в каналите и обезпечаване на средства за тяхната поддръжка е друго направление, в което ще бъдат ориентирани напъните на ГЕРБ-СДС. Трансформирането на бент. " Ал. Стамболийски " от язовир за напояване и произвеждане на сила в язовир за питейни потребности е вид, който също ще бъде подложен за разискване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР